Rapport från Volksmeet #2

Bilder från träffen finns under “Bildgalleri”.
Eller tryck  – här

 

Äntligen var det dags för en VW träff för min del, senast jag var iväg var på 90-talet på det numera berömda Bugrun…

Med mig fick jag den andra delägaren av Högtakaren, samt ett bilprovningsproffs som inte ens gillar folkvagnar, spännande eller hur? 🙂

Ordern var klar, packa inget onödigt, lämna allt hemma då fjädringsvägen är nästan obefintlig….

 

Samling Fredag kl 16.00 vid Max i stan , lite sen i vanlig ordning men det var ingen som visade panik över det. Karavankörning ner till Sundsvall med AC-Volks samt några Skellefteåbor  gjorde att vi var ca 10 bilar som satte iväg söderut.

IMG_8397

IMG_8395

IMG_8390

Döm om min förvåning då tempot var mycket högre än jag trott, högt tak och 3 tjockisar med 50hk går sakta visade det sig. Ingen fara ändå, vi försökte hålla rygg på Jockes snabba husvagnsekipage vilket var rätt svårt ibland.

Första stoppet, strax norr om högakustenbron. Det blev lite surrande och sen iväg igen, dock fick vi styra igång bussen och halkade efter igen..

Lyckades med att blåsa förbi alla vid Byerast, bussen går ju så fort så vi reagerade knapp då vi passerade! Kort paus vid Torsboda, och då drog alla förbi igen. Efter detta så såg vi inga fler, och en felnavigering senare var vi framme.

Parkerade bussen vid Jockes hårdkokta ägg och sen var det bara att börja bygga upp förtältet. Snabbt var förtältet fyllt med trevliga människor och så var det stora delar av helgen dessutom. Lite regn förstörde på Lördagen, men ingen större fara i alla fall.

IMG_8406

IMG_5635

Grillning och umgås med annat VW folk visade sig vara riktigt trevligt, massor av fina bilar/bussar var det också. Lite dåligt med försäljning av delar dock, men man behöver ju inget ändå.. 🙂  Försökte köpa några fler bilar/bussar, men lyckades dock inte….

IMG_8402

IMG_8421

IMG_8427

IMG_8425

Allt roligt har ju ett slut så på söndagen var det bara styra hemåt igen, det gick rätt bra tills vi var strax norr om Byerast då hostar bussen till och stannar ”abrubt” i den 2-filiga delen i en backe. Efter att styrt bussen mot färdriktningen i 100m, så var vi av E4an och började skruva med den enda skruvmejseln vi hade med oss…. Lärdom, ta alltid med verktyg och lite delar.

IMG_5665

Konstaterar snabbt att en skruvmejsel inte fixar detta, utan ringer en livlina. (Jocke)

Snabbt som bara den styr han upp att ett Skellefteå gäng vänder för att hjälpa oss, fördelaren var boven i det hela.

Med experter på plats, som dessutom hade verktyg gick det snabbt att konstatera att den hoppat ”upp” och inte nådde ner riktigt. Tillbaka med skiten och vips så var högtakarn igång igen.

Stort tack till er från Skellefteå för att ni vände, snacka om kamrater! Återbetalning får ske i Mosjön!

Lagom efter högakustenbron åkte de förbi oss och vidare norrut.  Till slut så var vi hemma i Ö-vik igen, litet avgassystemhaveri men inget som stoppade oss ”rookies” .

IMG_5591

 

Mycket rolig helg med skönt surr, en bra träff som vi åker fler gånger på, och till och med Bilprovaren hade kul denna helg.

 

/Staffan Näsholm

 

 

  1 comment for “Rapport från Volksmeet #2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *